Hur är man en snäll kompis? Och hur kan vi skapa en snällare värld?

Smultron Förlag vill uppmuntra barn och deras vuxna att vara snälla mot varandra, sina vänner och medmänniskor. Man ska vara snäll mot varandra och man ska våga tro på sig själv. Alla är lika mycket värda. Det är vad Smultron Förlag vill förmedla genom sin bokutgivning.

Pekböckerna för de allra minsta, är lika viktiga som böckerna för de lite större barnen. Vi följer sedan med barnen upp i åldrarna där vi påminner om vikten av att vara snäll och tro på sig själv. Har barnen med sig detta “snälla tänk” från tidig ålder tror och hoppas vi att risken för mobbing och utanförskap minskar.

Som ett pedagogiskt komplement till våra böcker, finns Smultrons Sagopåsar som innehåller sagans viktigaste karaktärer och element samt en ”lekmatta” att dramatisera sagan på. Med hjälp av sagopåsarna kan vi ”leka” fram budskapet i boken tillsammans med barnen och därmed locka till samtal om hur man är en bra kompis. .

Sagopåsarna är framtagna i samarbete med Marie Linander som är utbildad förskolelärare och montessoripedagog. Genom Maries gedigna kunskap och erfarenhet knyter vi ihop Smultrons tänk med förskolans läroplan.

Varför behöver världen Smultron?

Mobbning är ett samhällsproblem. Alldeles för många barn går idag till skolan med en klump i magen. De trivs inte med sig själva, kanske har andra barn eller någon vuxen sagt att de inte duger. Detta är oacceptabelt och något som vi vuxna måste göra något åt. Vi kan alla hjälpa våra barn att vara snälla mot varandra. Vi måste bara öppna våra ögon och säga stopp!

Smultrons bokhylla är fylld av snälla barnböcker, gosiga mjukisdjur, sagopåsar och numera även en vänlig app. Vi letar ständigt efter de allra smarrigaste bären för att trä på vårt smultronstrå.

Hör gärna av dig till mig om du vill bidra på något sätt. Kanske med förslag på ett samarbete, eller med något annat som knyter an till våra hjärtefrågor.

Tillsammans gör vi världen lite snällare!

Snälla hälsningar,

Ebba Dagsdotter
Förläggare

Delar av vinsten från Smultron Förlags utgivning, går till föreningen Friends för att stödja deras arbete mot mobbning.

Ebba kommer till förskolan och ger barnen ett spännande författarbesök!

Förskola och skola

Författarbesöken är uppbyggda som workshops och anpassas efter gruppen.

Under ett besök i förskolan eller i skolan läser Ebba ur sina böcker för barnen och låter dem reflektera och samtala utifrån händelserna och illustrationerna i sagan. Vad är budskapet i boken? Ordet snäll är ett återkommande begrepp som går som en röd tråd i alla Ebbas böcker.
Ebba tar upp respekt, empati och inkludering på ett barnvänligt, varmt och lustfyllt sätt.
Workshopens inslag med kreativt skapande där barnen själva får måla, klippa och klistra egna alster med snälla budskap brukar vara mycket uppskattat.

Tveka inte att höra av er så skräddarsyr vi en rolig och spännande workshop för barnen: ebba@smultronforlag.se

Workshop för vuxna i sorgbearbetning

2012 förlorade Ebba sin mamma i bröstcancer. Ebba har därefter utbildat sig till handledare i sorgbearbetning, skrivit två böcker om sorg och föreläser i ämnet.

“Mitt tips är att skriva sig ur sorgen och ta tag i sina känslor här och nu. Skriv bort ångesten. Skriv brev till den du saknar.
Man behöver självklart inte ge ut en bok av sina brev när man är klar. Det kan kännas skönt att lägga den i brasan om man hellre vill det. Men känslan är att sorgen lämnar kroppen med texten på pappret och man får via breven till den man saknar en ny kontakt med den som lämnat. En annorlunda men mysig kontakt som kan följa med trots att man skiljs åt av liv och död.” //Ebba

Vi skräddarsyr en föreläsning eller workshop på ämnet.

För mer information och lediga tider kontakta Ebba:  ebba@smultronforlag.se

Carina Petit Dit Darliel – kompositör

Carina har en bakgrund som klassisk musiker, fiol- och violapedagog och musiklärare. Med bakgrunden inom musiken finns ett ständigt nyfiket sökande efter utmaningar och lärande.

“Att tonsätta texter till barnvisor är för mig ett nytt sätt att jobba med musiken och samarbetet med Ebba har sedan första dagen känts helt rätt! Vi kompletterar varandra och har väldigt roligt när vi samarbetar.”

Arbetet med de tre sångsagoböckerna påbörjades under hösten 2015. Planer på fler projekt finns redan och även väntas översättningar av Pirres böcker.

Tanken bakom sångsagoböckerna är att de ska kunna läsas som saga eller sjungas.

Ebba Ómarsson – förläggare/författare/illustratör

2015 grundade Ebba Smultron Förlag med syfte att bidra till att förhindra mobbning och utanförskap.

Smultron Förlag är ett personligt och snällt förlag som genom sin utgivning vill uppmuntra barn och deras vuxna att vara snälla mot varandra och sina medmänniskor.

Ebba är författare och illustratör och har tidigare gett ut ett antal barnböcker samt böcker i sorgbearbetning. I bagaget har Ebba bland annat en utbildning i grafisk formgivning och reklam från Lorenzo de´ Medici, Art institute of Florence samt en kandidatexamen i företagsekonom från Stockholms universitet.

Henrik Stenson – författare/golfproffs

Henrik Stenson är idag en av världens bästa golfspelare. I juli år 2016 nådde Henrik sin barndomsdröm när han vann British Open och därmed tog hem en “major”.

“När jag blev kontaktad av förläggaren Ebba Ómarsson med ett förslag att vi skulle ge ut en barnbok tillsammans nappade jag direkt. Alla drömmar är unika och en dröm kan ingen ta ifrån dig. Jag vill med hjälp av Henke Golfmus uppmana alla unga att våga tro på sig själva. Om mina tips kan hjälpa ett barn på vägen till sina drömmar så skulle det göra mig väldigt glad och stolt. Lycka till i jakten mot just din dröm, go for it!”

Marie Linander – montessoripedagog
Som ett pedagogiskt komplement till våra böcker, finns Smultrons Sagopåsar som innehåller sagans viktigaste karaktärer och element samt en ”lekmatta” att dramatisera sagan på. Med hjälp av sagopåsarna kan vi ”leka” fram budskapet i boken tillsammans med barnen och därmed locka till samtal om hur man är en bra kompis. .

Sagopåsarna är framtagna av Marie Linander som är utbildad förskolelärare och Montesoripedagog. Genom Maries gedigna kunskap och erfarenhet knyter vi ihop Smultrons tänk med förskolans läroplan.

Peter Pohl – författare

Peter Pohl är en etablerad och hyllad ungdomsboksförfattare som fått mängder av priser för sina böcker, bland annat Nils Holgersson-plaketten, Augustpriset och Deutscher Jugendliteraturpreis för hans böcker Janne, min vän och Jag saknar dig, jag saknar dig!

Peter Pohl föddes 1940 i Hamburg, Tyskland. Han kom till Sverige som fyraåring tillsammans med sin mamma som var från Sverige.

Efter skolan, där svenska, matematik och fysik var hans starkaste ämnen, läste han på universitet och blev så småningom forskningsingenjör. Han doktorerade i numerisk analys 1975.

Fräse är Peter Pohls första bok för yngre barn.

Aron Anderson

Aron Anderson är en av Sveriges mest anlitade föreläsare med hundratals uppdrag per år både i Sverige och internationellt.

Hans motivationsföreläsningar om hur man når sina mål och maximerar sin potential har hittills inspirerat tusentals människor. Aron drivs av att inspirera alla att våga satsa på sina mål, oavsett förutsättningar, barn eller vuxen.

Med sin erfarenhet, uppväxten med cancern som ledde till ett liv i rullstol och vägen tillbaka till idrotten och äventyren har Aron sammanfattat sin framgångsmetod till sju steg.
Dessa sju steg har vi nu gjort tillgängliga för barn i boken Aron Tiger bestiger berg,
ett samarbete med Ebba Ómarsson här i egenskap av författare, illustratör och förläggare.

Nu är det barnens tur att inspireras!

Smultron Förlag och Aron Anderson skänker 5 kronor per såld bok till Barncancerfondens livsviktiga arbete.

Köpevillkor

Följande köpevillkor gäller för köp hos Smultron Förlag 556777-3527.
Postadress: Fågelsträcket 17, 181 46 Lidingö.
Besöksadress: Fågelsträcket 17, 181 46 Lidingö, Sweden
Tel: 070-440 02 94
E-postadress: ebba@smultronforlag.se

Smultron Förlag säljer böcker, pedagogiskt material samt leksaker via Internet till privatkunder (”Kund”).
Privatkunden måste vara över arton (18) år. Försäljning sker via webbplatsen www.smultronforlag.se
Genom att slutföra en beställning i ovanstående kanal, accepterar Kund Köpevillkoren.
Smultron Förlag reserverar sig för eventuella fel i artikelinformation eller i övrigt på Webbplatsen.

Priser och avgifter
Gällande produktpris inklusive moms är det pris som vid beställningen framgår på Webbplatsen. Smultron
Förlag förbehåller sig rätten att ändra produktpriser utan föregående avisering.
Privatkund boende inom EU betalar svensk moms medan Privatkund boende utanför EU inte betalar svensk
moms, eventuell moms i hemlandet betalas av kund. (Moms på tryckta böcker är 6 %).

Fraktavgifter vid leverans inom Sverige
Aktuella fraktavgifter framgår av i webshoppen vid beställning, beroende på försändelsens vikt.

Fraktavgifter vid leveranser utanför Sverige
Vid leveranser utomlands tillkommer en fraktavgift baserad på Smultron Förlags kostnad för leveransen
samt, i förekommande fall, införsel- och tullavgifter. Denna kostnad tas ut per fysik leverans och inte per
order.

Beställning
Beställning kan endast göras på www.smultronforlag.se såvida inte särskild överenskommelse ingåtts före
beställningen.
Bindande köp uppkommer först när Smultron Förlag per e-post bekräftat beställningen. Smultron Förlag
reserverar sig för slutförsäljning av beställd produkt.
Kund har rätt att före Smultron Förlags expediering av ordern per e-post avbeställa hela eller viss del av sin
beställning.

Med expediering menas att Kund erhållit e-post om att ordern är skickad eller finns för avhämtning,
alternativt om Kund fått en del av sin beställning.
Meddelanden från Smultron Förlag sänds normalt till den e-postadress som Kund angivit vid beställning,
undantaget meddelanden i samband med utnyttjande av ångerrätt och i samband med reklamation.
Kund förbinder sig att efter gjord beställning bevaka sin e-post.
Beställning hos Smultron Förlag sker via webbshoppens kassa.
Kund ansvarar för att korrekta och fullständiga uppgifter är registrerade i beställnings formulären.
Kund som beställer via webbshoppen kassa anger:

 • Fullständigt För- och efternamn
 • Personnummer
 • Faktureringsadress
 • Leveransadress om annan än Faktureringsadress
 • Telefonnummer

Kund godkänner köpevillkoren och lämnar därmed samtycke till personuppgiftsbehandling.
Kund ansvarar för att korrekta och fullständiga uppgifter är angivna i Snabbkassa.

Betalning
Betalning sker via Paypal, Paypalkonto eller Betalkort som stöds av Paypal.
Utanför Sverige
För leveranser utanför Sverige kan betalning endast ske med Paypal.
Betalning sker via Paypal, Paypalkonto eller Betalkort som stöds av Paypal.

Leverans
Leverans sker normalt med normalleverans av paket eller varubrev till Privatkund.
Beställda produkter levereras enligt normalleverans, 4-6 arbetsdagar plus postens leveranstid inom Sverige.
Om leveranstiden beräknas bli längre än vad som anges underrättas Kund per e-post, som då har rätt att
innan expediering per e-post annullera sin beställning.

Leveranstid utländska försändelser: leverans 4-6 arbetsdagar plus postens leveranstid i hemlandet.
Smultron Förlag ansvarar för varorna vid leverans till Kund. Varan anses vara levererad när försändelsen är
utdelad i brevlåda, avlämnad som Påse på dörren, uthämtad hos ombud eller kvitterad vid leverans till dörr.
Kund ansvarar för varorna vid retur till Smultron Förlag. Varan anses levererad då kundreturen är inkommen
och registrerad hos Smultron Förlag/Förlagssystem.

Om Kund inte hämtar ut en försändelse, eller försändelse går i retur på grund av felregistrerade uppgifter,
har Smultron Förlag möjlighet att ta ut en avgift, om för närvarande 149 kronor, som ersättning för frakt och
omkostnader.

Vid retur från utlandet debiterar Smultron Förlag Kund alla fraktkostnader för försändelsen samt en avgift
om för närvarande 149 kronor som ersättning för hantering och omkostnader.

Ångerrätt
Kontakt kan ske via ebba@smultronforlag.se eller alternativt Konsumentverkets standardformulär.

Reklamation
Om Smultron Förlag har levererat en felaktig eller skadad produkt eller om försändelsen försvunnit under
transporten ska Kund reklamera till Smultron Förlag.
Kontakt sker med Smultron Förlag kundservice via e-post: ebba@smultronforlag.se .
Reklamation ska minst innehålla följande information:

 • ordernummer,
 • fakturanummer, och
 • titel på de produkter som kund vill reklamera.

Retur vid reklamation får ske först när reklamation gjorts och returinstruktioner erhållits från Smultron
Förlag. Kund har rätt att returnera felaktig produkt på Smultron Förlag bekostnad förutsatt att Kund följer
Smultron Förlag instruktioner. Retur får inte ske mot postförskott eller efterkrav.

Vid godkänd reklamation har Kund rätt att:

 1. kostnadsfritt erhålla en ny, felfri produkt; eller
 2. behålla produkten och få ett överenskommet prisavdrag; eller
 3. häva köpet, varvid produkten returneras och erlagd betalning återfås.

Ansvar
Utöver vad som framgår av köpevillkoren och tvingande konsumentlagstiftning har Smultron Förlag inget
ansvar för fel eller förseningar och Smultron Förlag ansvarar varken för direkt eller indirekt skada.
Smultron Förslag ansvarar inte för innehållet på webbplats till vilken länk finns från Webbplatsen.
Smultron Förlag ansvarar inte för obehörig åtkomst till eller ändring av sådant Kund erhållit genom
Webbplatsen eller för annans eventuellt brottsliga användning av sådant.
Smultron Förlag ansvarar inte för andras intrång i tredje mans immateriella rättigheter genom användning av
de tjänster som tillhandahålls genom Webbplatsen.
Smultron Förslag ansvarar inte för någon skada, direkt eller indirekt, som uppstått genom användandet av
eller oförmågan att använda Webbplatsen.
Smultron Förlag ansvar överstiger under inga omständigheter erlagt pris för aktuellt köp.

Personuppgiftsbehandling
Personuppgiftsbehandling sker i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).
När Smultron Förlag inte längre har laglig grund för att fortsätta personuppgiftsbehandlingen sker gallring i
form av borttag eller anonymisering.
Genom att acceptera köpevillkoren lämnar Kund sitt godkännande till denna personuppgiftsbehandling.

Cookies
För att handla via Webbplatserna behöver din webbläsare vara inställd för att ta emot cookies. Cookies
används även för att lagra opersonlig aggregerad besöksstatistik i Google Analytics, ett analysverktyg
Smultron Förlag använder för att förbättra användarupplevelsen på Webbplatserna.
Genom att navigera på Webbplatsen lämnar du ditt samtycke till hanteringen av cookies enligt ovan.
Cookien ligger lagrad i din dator tills du själv tar bort den.

Ändring av Avtalsvillkoren
Dessa villkor gäller tills vidare men köpevillkoren kan ändras av Smultron Förlag.
Efter att Kund gjort sin beställning har inte Smultron Förlag rätt att ändra sina villkor för aktuell beställning.

Tvist
Svensk rätt ska tillämpas på samtliga köp hos Smultron Förlag. Tvister ska avgöras i och av svensk allmän
domstol. Konsumenter kan även få tvister med anledning av Avtalsvillkoren prövade av Allmänna
reklamationsnämnden (ARN), vars rekommendationer Smultron Förlag följer. Beslut från ARN är en
rekommendation och inte tvingande. För mer information se www.arn.se.
Dessa Köpevillkor upprättades den 2018-12-10.

KONTAKT